Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Maria van den Biggelaar en ben afgestudeerd HBO VoetreflexPlus therapeute.

Het is mijn passie om mensen te helpen hun klachten te verminderen en/of te helpen oplossen. Daarnaast vind ik het belangrijk het lichaam goede aandacht te geven en het gezond te houden en geef daarom ook preventieve behandelingen.

Jaren geleden had ik zelf steeds vaker vage tot ernstige klachten, maar probeerde die te negeren om door te kunnen gaan. Ik had tenslotte afspraken gemaakt en ook al wilde mijn lichaam niet meer, ik bleef maar doorgaan. Dit eindigde uiteindelijk in een flinke burn-out en kon ik helemaal niets meer.

In mijn weg naar genezing heb ik veel verschillende therapieën ondergaan en kwam uiteindelijk ook in contact met de Oosterse geneeskunde. O.a. VoetreflexPlus therapie.

Deze Oosterse geneeswijze is een voor mij zeer belangrijke aanvulling geweest naast de reguliere westerse medische zorg. Het heeft mij zo enorm geholpen dat ik besloot me er verder in te gaan verdiepen.

Omdat het Oosterse aspect mij zo enorm aansprak heb ik gekozen voor een 3 jarige VoetreflexPlus opleiding bij Total Health, waar ik mijn diploma heb behaald.

Vervolgens heb ik de HBO opleiding medische basiskennis gevolgd en met een diploma afgesloten.

Deze opleiding voldoet aan de laatste Plato eisen.

Hierdoor is vergoeding mogelijk bij een aanvullende verzekering, mits u daarvoor verzekerd bent.

Geboeid door de effecten van VoetreflexPlus behandelingen die we tijdens de opleiding zelf hebben ondergaan en gefascineerd door de uitwerking die het heeft op mensen die ik tijdens mijn opleiding heb mogen behandelen raakte ik iedere dag enthousiaster voor het vak!

Mijn doel is om mensen te helpen en te ondersteunen bij het verbeteren van hun levenskwaliteit en vitaliteit. Een klacht is een signaal dat er iets uit balans is, fysiek, geestelijk of emotioneel.

Ik ben zelf overtuigd van een holistische benadering. Dat betekent dat lichaam en geest als één geheel moeten worden gezien: alle lichamelijke en geestelijke processen zijn met elkaar verbonden. Als therapeut zie ik als onderliggende oorzaak van pijn of ziekte dat iets niet verandert of beweegt, dat wél zou moeten veranderen of bewegen.

Ook heb ik me steeds verder verdiept in andere therapieën en massages en heb mijn kennis verder aangevuld door diverse opleidingen en workshops te volgen.

Het is heerlijk om dan met al deze kennis en ervaring een meer dan compleet pallet aan mogelijkheden te kunnen inzetten om je te helpen om klachten te behandelen.

Opleidingen

 • Combi-opleiding Medische en psychosociale Basiskennis HBO – Energieschool
 • VoetreflexPlus HBO – Total Health Academy, driejarige opleiding.

Aanvullende cursussen en workshops

 • Auriculotherapie
 • Cupping
 • Polsdiagnostiek
 • Neuroreflexologie
 • Tinitus
 • Triggerpoint Therapie(basis)
 • Succesvol Coachen
 • EHBO cursus 
 • Babymassage